• 938 85 17 15    
  • info@agendaosona.cat    

Clotet 200 anys

Clotet 200 anys


Jornada Científica per commemorar el bicentenari del naixement de Jaume Clotet, impulsor de la llengua de signes catalana

 

El proper 8 de setembre tindrà lloc la jornada "Clotet 200 anys. Jornada Científica per commemorar el bicentenari del naixement de Jaume Clotet, impulsor de la llengua de signes catalana", organitzada pel Grup de Recerca Traducció Audiovisual, Comunicació i Territori (TRACTE) de la UVic-UCC. La Jornada compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Vic i l'Associació de Sords de Vic i Comarca. La commemoració del bicentenari de Jaume Clotet no és, només, un acte erudit tancat dins la bombolla universitària. Aquesta jornada organitzada en el marc d’activitats de rellevància científica o humanística serveix per acostar la ciència a la societat. Així doncs i de manera principal, la jornada s'obre al conjunt de les persones sordes signants d’Osona, en particular, i de tot Catalunya, i totes aquelles persones interessades en la llengua de signes catalana en general. Ens trobem, així doncs, davant d’una jornada que té un doble interès (local i internacional) amb un lligam evident sobretot amb la ciutat de Vic, però també amb d’altres localitats de Catalunya. De fet, l’interès de Jaume Clotet per la comunicació de les persones sordes va començar l’any 1848 al poble de Civit quan un pare volia que confessés el seu fill sord perquè pogués rebre el sagrament de la comunió. En adonar.se que el fill es comunicava amb el pare amb signes, Clotet va voler aprendre la llengua de signes, que en aquella època no tenia cap reconeixement de la societat ni tampoc lingüístic. Clotet va aprendre la comunicació gestual bàsica aprofitant la convalescència per una operació de genoll el 1850 i des d’aleshores va començar la catequesi per a nens i nenes sords a Vic.

Programa AQUÍ 

La Jornada serà accessible per a persones sordes amb subtitulació i llengua de signes. No cal inscripció prèvia, la jornada és gratuïta i de lliure accés.

Data: 08/09/2022

Horari: 09:00h

Sala Segimon Serrallonga de la UVic (c/ Perot Roca

Vic

Organitza: UVIC
ogc@uvic.cat /

Tipus activitat: Conferències

  Veure mapa on es fa l'acteCol·labora: