• 938 85 17 15    
  • info@agendaosona.cat    

4 études pour le hautbois

4 études pour le hautbois


Concert itinerant sobre quatre paisatges sonors. Amb Cèlia Tort, artista resident 2022

Gillet, Bleuzet, Lacour, Silvestrini, Salviani i Ferling són coneguts pels seus llibres de tècnica musical per a l’oboè. Mètodes que van ser escrits durant el segle dinou, moment àlgid del naixement de conservatoris musicals a Europa, especialment a França. Tres segles després, aquests estudis encara se segueixen utilitzant com a sistema d’avaluació: proves d’accés, competicions, exàmens...

4 études pour le hautbois és una revisió de la tradició esmentada partint de l’observació de la pràctica musical pròpia. Sovint, immerses en el desig d’arribar al final d’aquests llibres superant-ne tots els obstacles, elidim les preguntes implícites en l’acte d’estudiar un instrument, i en com aquesta acció es relaciona amb qui som, com vivim i per què ens dediquem a la música. A través de l’estrena de quatre estudis nous per a oboè, l’oient viurà la transformació íntima i la distorsió reflexiva d’una pràctica musical concreta.

Executar-los ja no serà l’objectiu final, sinó un mitjà per experimentar amb el so, el cos, l’instrument, l’espai i les persones que el configuren, agents actius de tota pràctica musical.

Programa:

Étude 1, per a oboè sol

Étude 2, per a dos oboès

Étude 3, per a oboè, veu i soroll

Étude 4, per a oboè i gravació en cinta

Diàleg amb els músics després del concert.

Data: 22/06/2022

Horari: 20h

Preu: 10€

L'Àtlàntida

Vic

Organitza: L'Atlàntida
info@latlantidavic.cat / 93 702 72 57

Tipus activitat: MúsicaCol·labora: